Naše (po)chlebování

10. března 2011 v 19:20 | Jana |  Jen tak...
A komu že to chci dnes pochlebovat? Domácím pekárnám! :o)

O Vánocích jsme (na přání) jednu dostali a musím uznat, že je to jeden z našich nejlepších a nejvytíženějších domácích pomocníků. Zatím jsme pekli jen z hotových směsí, které máme stále ve spížce, ale určitě vyzkoušíme i recepty z klasické mouky. Chléb už téměř nekupujeme.

Zrovna včera jsme si v Ikea koupili směs na výborný brusinkový chléb. Je prvotně určený do klasické trouby, takže to může být malý tip i pro ty, kteří domácí pekárnu nevlastní.
Vím, že většina z vás pekárnu má a kdo ne, vřele doporučuji :o)

 


Komentáře

1 ezp ezp | Web | 10. března 2011 v 19:49 | Reagovat

hezké

2 Kerria Kerria | Web | 10. března 2011 v 19:53 | Reagovat

Pekárnu mám už druhým rokem a nedám na ni dopustit. Postupně ji zkouším i na jiné věci, než chléb. Třeba takový rýžový nákyp nebo žemlovka je hotová bomba.

3 Vlasta Vlasta | Web | 10. března 2011 v 20:05 | Reagovat

Jani já mám už takovou pekárnu - babičku dokonce má prasklé víko, ale peče jako o život a nedám na ni dopustit.
Peču ze směsí i si míchám mouky sama a kynuté knedlíky nebo buchty z pekárny jsou jak z peříček :-P

4 Hanka Hanka | Web | 10. března 2011 v 21:28 | Reagovat

Jani, taky mám zálusk na domácí pekárnu, ale pořád to nějak nevychází. Pomocník je to určitě vynikající. :-)

5 helena-b helena-b | Web | 10. března 2011 v 22:25 | Reagovat

Jani,já pekárnu zatím nemám, ale postupně se nechávám zlákat chválou na ni. Uvidíme. :-)

6 Blanka Blanka | Web | 10. března 2011 v 23:29 | Reagovat

Jani,pekárnu vlastním ani nevím,jak dlouho a nedám na ni dopustit.Na výrobu kynutého těsta je naprosto nepřekonatelná.Pizza,langoše,buchty,knedlíky,rohlíky...to všechno se u nás připravuje v pekárně :-)

7 Jana Jana | Web | 11. března 2011 v 7:07 | Reagovat

[2]: Tak to by mě vůbec nenapadlo, péct v ní nákypy nebo žemlovky. No myslím, že budu muset začít víc experimentovat :-)

8 Věrka Věrka | Web | 11. března 2011 v 12:25 | Reagovat

Ahoj Jani, moje řeč... lepšího pomocníka jsem si nemohla přát. A jak to pěkně zadělává těstíčko na mazance a vánočky :-) :-)

9 Petra Petra | 21. března 2011 v 18:45 | Reagovat

Jani, gratuluju k výbornému rozhodnutí a ježíškovi k dobré volbě. Pekárna je jeden z nejlepších spotřebičů, který lze do kuchyně pořídit;-). U nás je taky poměrně dost využívána...v současnosti s Lukášem oblibujeme rýžovou kaši a tu umí pekárna moc dobrou:-). Já se teď v dohledné době chystám vyzkoušet receptík na kvásek a pravý kváskový chlebík...akorát to nevím, jestli zvládne pekárnička, prý je to těsto dost tuhé a těžké...no uvidíme. Já v současnosti pekárnu využívám spíš na program těsto, že nemusím připravovat kynuté těsto a mám to bez práce...Pečeme pak už v klasické troubě, protože nám z ní víc chutná:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama